Izrendan krompir staviti u posudu, dodati jaje, brašno, so i promešati. U masu staviti povrće i začiniti peršunom i muskatnim orahom. Rukama formirati šnicle, uvaljati u prezlu i peći na zagrejanom ulju. Napraviti sos: u jogurt dodati izrendan krastavac i iseckanu mirođiju. Gotove šnicle servirati na tanjir i preliti pripremljenim sosom.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 100 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 4.5 g