šampinjone i bukovače sitno iseći i propržiti na maslinovom ulju. Zatim dodati kuvani pirinač, naliti biljnom pavlakom, obranim mlekom i začiniti po ukusu. Posuti seckanim peršunovim listom i servirati uz kriške paradajza.
Prilikom kupovine pečuraka, birajte mlade i sveže komade. Najbolje ih je odmah jesti jer se brzo kvare. U frižideru ih možete čuvati 4-5 dana od datuma berbe i to u papirnoj, ne u plastičnoj kesi. Nikada nemojte podgrevati jela sa pečurkama.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 177.5 kcal
Natrijum - 215 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 3 g