Sjediniti puter i narendanu koru limete. Pileće meso zaseći na nekoliko mesta, posoliti, pobiberiti i premazati smesom od putera i limete. Naprskati sokom od limete, a u proreze staviti listove nane. Meso poređati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 °C. Izvaditi piletinu iz tepsije i ostaviti je sa strane. U tepsiju naliti malo vode, te je staviti na ringlu i mešati kako bi se rastopio talog. Dresing ostaviti da proključa, pa dodati pavlaku. Na maslinovom ulju kratko prodinstati sitno sečeno povrće i anis, pa dodati kuvani pirinač i začiniti. Piletinu servirati na pirinač i povrće, preliti sosom od pavlake i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 520 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g