Na zagrejanom ulju izdinstati crni luk, dodati isečene lignje, kratko propržiti pa dodati i iseckan beli luk. Dinstati par minuta, dok lignje ne preuzmu miris belog luka, a zatim podliti sa malo vina.
Kuvati 5 minuta, dodati pirinač, posoliti, pobiberiti, preliti ostatkom belog vina, poklopiti i kuvati rižoto oko 15 minuta na laganoj vatri, bez mešanja.
Listiće sveže mente sitno iseckati, dodati u rižoto, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati još minut.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 316 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 350 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 158 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g