Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju.
Dodati šargarepu isečenu na kolutove i isečenu piletinu. Kratko propržiti, dodati pirinač, začine i preliti bujonom. Kuvati dok se pirinač i meso ne skuvaju.
Razmutiti gustin sa mlekom i zgusnuti čorbu.
Posuti sa iseckanim peršunovim listom i po želji zakiseliti limunovim sokom.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 4 g
Vreme pripreme - 40 min.
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 212.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 2 g
Vreme pripreme - 20 min.