Na ulju prodinstati crni luk, dodati grašak, iseckanu mirođiju, posoliti, pobiberiti i začiniti dodatkom za jelo.
Peliti povrće vodom i kuvati 30 minuta na laganoj vatri.
Dodati i bareni pirinač, promešati i kuvati još 5 minuta. Jaje i biljnu pavlaku umutiti i staviti u gotovu čorbu da bi se zgusnula.
Čorbu od graška i mirođije servirati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 334 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 167 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 2.5 g