Lignje iseći na kolutove. U činijici pomešati brašno, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Kolutove lignji uvaljati u pripremljenu smesu i pržiti na delu zagrejanog maslinovog ulja. Na drugu polovinu ulja staviti svež spanać i dinstati dok voda ne ispari, a zatim dodati ranije obaren pirinač i začiniti. Na tanjir servirati pržene kolutove lignji uz spanać i pirinač.
Iako sadrže nizak procenat zasićenih masnih kiselina i natrijuma, lignje imaju visok sadržaj holesterola što se može videti i kroz tablice nutritivne vrednosti ovog obroka. Jedna porcija ovog obroka sadrži za čak 50% više holesterola od maksimalne količine preporučene za ceo dan, zbog čega ovaj obrok nije preporučljiv za osobe sa aterosklerozom, srčanim oboljenjima i dijabetesom.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 466 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 215 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 233 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1.5 g