Na zagrejanom ulju kratko propržiti sitno iseckan beli luk, dodati iseckane šampinjone i pršutu, promešati i propržiti par minuta.
Preliti belim vinom i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati pavlaku za kuvanje, posuti parmezanom i kuvati dok ne proključa.
Na kraju dodati barenu testeninu i promešati.
Jelo servirati, posuti peršunom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 429 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 214.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 1.5 g