Beli luk preseći na polovine i propržiti oko 1 minut na zagrejanom ulju pa dodati paradajz pelat. Ostaviti da prokuva a potom dodati plodove mora i kuvati par minuta. Preliti sokom od paradajza, belim vinom, posoliti, pobiberiti, začiniti bosiljkom i peršunom i krčkati 3-4 minuta. Kuvanu testeninu dodati u plodove mora, promešati i servirati u dublje tanjire. Poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 2 g