Tikvice narendati, posoliti i ostaviti da otpuste sopstvenu tečnost. U činiji umutiti jaja, sitan sir, griz, brašno i začine. Dodati oceđene tikvice i sve izmešati varjačom. Uliti smesu od tikvica u pripremljen kalup, posuti parmezanom i staviti pitu da se peče u rernu zagrejanu na 220*C, oko 30 minuta. Pitu izvaditi iz rerne i prohladiti. Pitu od tikvica iseći na manje komade, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 169 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Natrijum - 84.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 0.5 g