Na umereno zagrejanom ulju, lagno propržiti sitno iseckan mladi luk (i zeleni i beli deo), a zatim dodati sitno isečene šampinjone. Kad šampinjoni porumene, dodati isečen paradajz ili paradajz pelat, promešati, začiniti i prokuvati par minuta. Dodati bareni pirinač, promešati i kuvati par minuta. Pirinač i šampinjone servirati na tanjir dekorisan rukolom i poslužiti uz salatu od paradajza posutog bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 600 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 2.5 g