U posudu staviti brašno, suvi kvasac, šećer, i ulje, doliti mlaku vodu i umesiti testo. Umešeno testo premesiti, razvući oklagijom i staviti u pripremljenu tepsiju. Ostaviti na toplom mestu oko 15 minuta.
Premazati testo sokom od paradajza i kečapom, posuti svežim bosiljkom i staviti oceđenu tunjevinu.
Poređati šampinjone, masline i klipiće kukuruza, posuti rendanim biljnim sirom i peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko 15 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 295 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g