Svinjetinu iseći na kockice, posoliti i pobiberiti. Dodati sitno iseckan beli luk, izmrvljenu peperonćini papričicu i usitnjen ruzmarin, pa preliti sa 6 kašika ulja, promešati i ostaviti meso u tako pripremljenoj marinadi oko sat vremena.
Preostalo ulje zagrejati, dodati iseckan crni luk, dinstati par minuta, a zatim dodati marinirano meso. Peći oko 5 minuta, dodati šargarepu isečenu na kolutove, preliti vodom i kuvati dok ne omekša. Kada je meso 80% skuvano dodati šampinjone, promešati i kuvati još 10-ak minuta.
Jelo servirati uz prilog od barenog krompira.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 191 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 95.5 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 1 g