Na maslinovom ulju kratko propržiti sitno isečen mladi luk, beli luk, oceđene inćune i dagnje. Dinstati par minuta, pa dodati čeri paradajz presečen na pola, so i biber. Sipati sok od paradajza i prethodno obarenu testeninu. Posuti sitno sečenim bosiljkom.
Ovaj obrok donosi ukus Mediterana na vaše trpeze. Iako sadrži veću količinu masti od preporučenih vrednosti, udeo zasićenih – aterogenih masti je u dozvoljenim okvirima, što je još jedna od karakteristika mediteranske kuhinje.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 1965 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 982.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 29.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1.5 g