Tikvice iseći na kocke i propržiti na maslinovom ulju sa sitno iseckanim belim lukom. Dodati brokoli, naliti malo vode, posoliti, pobiberiti i kuvati par minuta. Testeninu servirati na tanjir i preliti pripremljenim povrćem. Po želji dodati parmezan, paradajz sok ili biljnu pavlaku.
Tikvice se danas mogu nabaviti, praktično, tokom čitave godine. Kada su mlade, dovoljno ih je oprati pod mlazom tekuće vode i odseći oba kraja, bez potrebe da se ukloni kora. Dakle, neoljuštene ih isecite na komade veličine pogodne za određeni recept.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 430 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 215 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 3 g