Kore iseći na kvadrate velicine 10 cm i poređati u kalup za mafine premazan uljem (ređati po 4 kvadrata u kalup kao venčić). Iseckati ljutu papričicu, propržiti na ulju i dodati mleveno meso. Dinstati par minuta, začiniti, dodati čili sos i kečap i promešati. Smesom napuniti korpice, posuti rendanim sirom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Paprene korpice ohladiti, izvaditi iz kalupa i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 153 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 76.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g