Filete oslića iseći na komade, začiniti i ispeći na ulju sa obe strane. Gotove komade ribe izvaditi na papirnu salvetu da bi se ocedio višak ulja. Na preostalom ulju prodinstati na kockice isečenu papriku, dodati sitno sečene ljute papričice, naliti sokom od paradajza i ostaviti na vatri oko tri minuta. Na dno tanjira staviti zelenu salatu i kuvani pirinač, preko staviti komade ribe i sve preliti ljutim sosom. Ukrasiti kriškama limuna, peršunom i ruzmarinom.
Oslić je bela morska riba sa sočnim, mekanim mesom izvanrednog ukusa i lake svarljivosti. Najbolje je kada se pripremi istog dana kada je i kupljen, mada se očišćen oslić može, zamrznuti. Oslić može da se kupi i duboko zamrznut, bez glave ili u obliku fileta.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2.5 g