Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti pileće meso sečeno na kocke. Preliti pavlakom i dodati barene njoke. Jelo začiniti origanom, bosiljkom i mentom, posoliti i pobiberiti. Promešati i servirati na tanjir.
Prema postojećim preporukama dozvoljeni unos zasićenih masti je do 10% ukupnog energetskog unosa. U ovom obroku iz zasićenih masti, koje imaju izrazito aterogeni efekat, potiče 16 % energije. Gojaznim osobama na redukcionoj dijeti, dijabetičarima i osobama sa srčanim bolestima se ovaj obrok ne preporučuje.
Porcija za odraslu osobu - 325 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 162.5 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2 g