Na vrelom ulju propržiti crni luk isečen na kocke, pa dodati narendanu šargarepu i mleveno meso, te dinstati 10 minuta. Na kraju začiniti. Podmazati tepsiju i poređati isečene tikvice (0,5 cm debljine). Preko tikvica rasporediti dinstano meso, pa prekriti ostatkom tikvica. Usuti malo vode i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200*C. Umutiti jaja i mleko, dodati malo soli i time preliti musaku, pa je peći još 15 minuta kako bi porumenela. Musaku servirati uz kriške paradajza i poslužiti uz crni hleb.
Prilikom kupovine tikvica, naročito na kraju sezone, birajte one čija kora nije pretvrda jer je to znak da je plod prezreo, da ima tvrde semenke I osušen središnji deo.
Porcija za odraslu osobu - 670 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 990 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 188 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 335 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 5 g