Kuvani krompir iseći na kolutove i polovinu poređati po dnu podmazane vatrostalne činije. Na malo zagrejanog ulja prodinstati sitno isečen crni luk, dodati isečen spanać, dinstati nekoliko minuta, uz dodatak belog luka i začiniti. Skinuti sa vatre i presuti u vatrostalnu činiju. Trapist isečen na listove složiti preko spanaća, posuti prezlama i prekriti preostalom polovinom krompira. Umutiti jaja, posoliti ih, pomešati sa jogurtom i tom smesom preliti musaku. Peći u rerni 30 minuta na 200 stepeni C. Gotovu musaku servirati i poslužiti toplu.
Jedan od načina gratiniranja jela, a da se značajno ne poveća energetska vrednost je posipanje malom količinom hlebnih mrvica ili prezli koje će u pećnici dobiti lepu zlatnu boju.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 445 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 222.5 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 5 g