Narendati kuvani krompir i šargarepu, praziluk iseckati na kolutove, a belo meso na kockice. Sve sastojke pomešati, začiniti čilijem i karijem, posoliti i dodati kiselu pavlaku. Ponovo promešati da bi se sastojci sjedinili. Pileću salatu posuti peršunom, servirati i poslužiti uz prepečeni tost hleb.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 5 g