Kuvani krompir propasirati, dodati jaje, pa postepeno dodavati brašno i mešati dok masa ne počne da se odvaja od ruku.
Na zagrejanom ulju dinstati sitno sečeni crni luk i mleveno meso, začiniti i dinstati još 10 minuta.
Polovinu mase od krompir testa staviti na dno podmazane vatrostalne činije, preko sipati meso, a zatim ostatak krompir testa.
Peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 minuta. Krompir pitu servirati toplu uz čašu jogurta.
Krompir je najbolje kuvati u ljusci jer na taj način zadržava fitohemikalije kojih najviše ima upravo u ljusci i neposredno ispod nje.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 2.5 g