Na zagrejanom puteru sotirati ranije obarenu, usitnjenu blitvu, dodati začine, sitno iseckan beli luk i losos isečen na manje kocke. Pržiti par minuta, dodati pripremljen pirinač, sipati limunov sok i posuti iseckanim peršunovim listom. Servirati losos na tanjir i posuti listićima parmezana.
Losos predstavlja veoma dobar izbor visokovrednih belančevina, koje sadrže sve esencijalne aminokiseline. Iako je količina belančevina u ovom obroku, iznad preporučenih vrednosti, pažljivim planiranjem obroka u toku dana možete postići da ukupni dnevni unos belančevina bude u okviru postojećih preporuka.
Porcija za odraslu osobu - 355 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 710 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 89 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 177.5 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 355 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 44.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 1.5 g