Trapist iseći na kocke i uviti ga u listove pršute. Time puniti očišćene lignje i zatvoriti ih čačkalicama. Lignje ispržiti na vrelom ulju. Bareni krompir iseći na kolutove, servirati na tanjir i pored poređati pečene punjene lignje. Tanjir dekorisati limunom i listovima rukole. Po želji uz jelo servirati i crni hleb.
Ukusno, gurmanski pripremljeno jelo. Ukoliko imate prilike, lignje ispecite na grilu, a gotovo jelo prelijte malom količinom kvalitetnog maslinovog ulja i limunovog soka.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 705 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 270 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 352.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g