U kipućoj vodi kratko obariti lazanje i ocediti od vode. Iseckati crni luk i prodinstati na zagrejanom ulju. Dodati isečene šampinjone i sardine, a zatim sve dobro izmešati. U posude ređati list lazanje, dodati fil i ređati sve dok se sastojci ne potroše. Preliti umućenim mešavinom soka od paradajza i pavlake za kuvanje. Preko narendati trapist i staviti lazanje da se peku u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 640 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1 g