Testo kratko obariti i ocediti. Na svaki komad staviti prašku šunku i malo rendanog trapista, urolovati i ređati u vatrostalnu posudu. Preliti paradajz sokom, neutralnom pavlakom i posuti preostalim trapistom. Zapeći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 200*C.
Izvori zasićenih masnih kiselina mogu biti kako namirnice životinjskog, tako i namirnice biljnog porekla. Od namirnica životinjskog porekla to su crvena mesa, iznutrice, mast i kožica sa živinskog mesa, puter, mleko, sir i drugi mlečni proizvodi koji su pravljeni od neobranog mleka. Od namirnica biljnog porekla glavni izvori zasićenih masnih kiselina su kokosovo i palmino ulje i puter od kikirikija.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 890 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 445 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g