Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crveni luk, dodati beli luk, mleveno juneće meso i preliti sokom od paradajza. Dinstati par minuta i začiniti. Na puteru upržiti brašno, dodati mleko, začiniti i stalno mešati dok se bešamel ne zgusne. Meso uviti u testo za lazanje, napraviti kanelone poređati u vatrostalne tepsijice, preliti bešamelom i posuti rendanim trapistom. Kanelone staviti u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta
Muskatni oraščić začin orašastog izgleda, ali je, u stvari, koštica koja se narenda u jelo neposredno pred kraj kuvanja. Najpoznatije evropsko jelo začinjeno muskatnim oraščićem je bešamel sos, a bez bešamela, nema ni brojnih slasnih delikatesa!
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 141 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 275 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 70.5 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1.5 g