Prvo izdinstamo luk, dodamo sitno seckanu slaninu, zatim dodamo povrće, koje smo predhodno iseckali na kolutiće i dinstamo dok ne omekša. Zatim dodamo meso, dinstamo sve zajedno, dodamo pirinač i vrlo kratko prodinstamo zajedno sa povrćem, mesom i začinima. U tepsiju poređamo krompir, koji smo isekli na kolutove, on služi kao podloga. Iz šerpe izručimo sve, poravnamo i odozgo, poređamo isto krompir i na kraju izmutimo jaja i izrendani sir i prelijemo musaku. Zatim stvaljamo u prefhodno ugrejanu peć na 220*C i pečemo do 40 minuta. Kada je porumenelo, znači da je gotovo. Izvadimo i serviramu u tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 1313 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 181 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 656.5 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 90.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 2 g