Na ulju kratko propržiti isečen crni luk i šargarepu. Dodati mleveno meso, začiniti i promešati. U tepsiju ređati krompir isečen na kolutove, preko njega pripremljeno meso i preostali krompir. Preliti vodom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C, oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne, posuti rendanim trapistom, preliti jajima umućenim sa mlekom i zapeći još 10-ak minuta. Musaku servirati na tanjir uz crni hleb i salatu od kiselog kupusa.
Obrok bogat belančevinama i biljnog i životnjskog porekla, obezbeđuje sve organizmu neophodne aminokiseline. Ipak osobe sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom kojima je preporučeno smanjeno unošenje belančevina, veličinu porcije moraju da prilagode dobijenim preporukama.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1310 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 228 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 655 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 2.5 g