Krmenadlu zaseći i u nju staviti polovinu ovčijeg sira. Začiniti je, preliti uljem, naprskati limunovim sokom i ostaviti da odstoji oko pola sata. Nakon toga je ispeći u zagrejanoj rerni na 220°C. Na mešavinu putera i ulja staviti na rebarca isečen crni luk, dodati nasečen paradajz i malo upržiti. Zatim dodati baren krompir, ostatak ovčijeg sira i začine. Peći dok se ovčiji sir ne rastopi. Servirati krmenadle i povrće na tanjir, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 617 mg
Masti - 45 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 111 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 308.5 mg
Masti - 22.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 55.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 2.5 g