Na zagrejanom ulju kratko propržiti začinjena pileća krilca, preliti konjakom i flambirati. Kada se plamen ugasi uliti bujon i pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati 10-ak minuta. Krilca i saft presuti u vatrostalnu posudu. Jaja umutiti u činijici, dodati trapist i parmezan, preliti krilca i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Pečena krilca sa sirevima servirati uz rukolu, čeri paradajz i mocarelu. Poslužiti uz crni hleb.
Kada kombinujete pileća krila, koja su deo pileta s najvećim sadržajem masti, tri vrste punomasnih sireva i pavlaku za kuvanje, dobijate obrok sa većim udelom masnoća u energetskoj vrednosti porcije u odnosu na preporučene vrednosti. Čak i zdrave, fizički aktivne osobe, veličinu porcije obavezno moraju da usklade sa energetskim potrebama organizma.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1020 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 54 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 1.5 g