Pileća krilca obariti u kipućoj vodi, prosušiti na papirnim ubrusima a potom izgrilovati na malo masnoće. Rastopiti puter, dodati kari, preliti nautralnom pavlakom, posoliti i pobiberiti i kuvati sos dok ne proključa. Bareni krompir iseći i ispržiti u dubokoj, vreloj masnoći. Servirati pileća krilca uz prilog od pečenog krompira i preliti kari sosom.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 694 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 154 mg
Belančevine - 60 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 347 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2.5 g