Krilca sam dobro oprala, očistila i stavila u marinadu koju sam napravila tako što sam pomešala sve sastojke za marinadu. Ostavila sam ih preko noći u frižideru ali mogu stajati i kraće. Krompir sam isekla na deblje krugove, obarila pa poređala na pleh obložen papirom za pečenje. Preko sam stavila rešetku a na nju poređala krilca i prelila marinadom (krilca sam onda i posolila). Stavila sam u predhodno zagrejanu rernu na 220*C na program ventilator+grill i pekla oko 30 minuta s tim da sam krilca okrenula kada su fino porumenela s jedne strane. Ljuti sos sam napravila tako što sam u šerpicu stavila sve sastojke koje idu u sos i kuvala 10-ak minuta. Na tanjir za serviranje stavila sam onda red krompira, malo salate, krilca i sa strane ljuti sos.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 585 kcal
Natrijum - 398 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 171 mg
Belančevine - 74 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 83 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal
Natrijum - 199 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 85.5 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 41.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 4.5 g