Toggle Navigation

 

Marinirana pileća krilca sa ljutim sosom

Pileća krilca i nisu baš najzdraviji komad mesa ali su toliko fina i ukusna da s vremena na vreme sebi možemo priuštiti ovo zadovoljstvo, a još uz ovako lagano ljut sos idu savršeno.

Plativoo
Priprema

Krilca sam dobro oprala, očistila i stavila u marinadu koju sam napravila tako što sam pomešala sve sastojke za marinadu. Ostavila sam ih preko noći u frižideru ali mogu stajati i kraće. Krompir sam isekla na deblje krugove, obarila pa poređala na pleh obložen papirom za pečenje. Preko sam stavila rešetku a na nju poređala krilca i prelila marinadom (krilca sam onda i posolila). Stavila sam u predhodno zagrejanu rernu na 220*C na program ventilator+grill i pekla oko 30 minuta s tim da sam krilca okrenula kada su fino porumenela s jedne strane. Ljuti sos sam napravila tako što sam u šerpicu stavila sve sastojke koje idu u sos i kuvala 10-ak minuta. Na tanjir za serviranje stavila sam onda red krompira, malo salate, krilca i sa strane ljuti sos.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 585 kcal

Natrijum - 398 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 171 mg

Belančevine - 74 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 83 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 292.5 kcal

Natrijum - 199 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 13.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 85.5 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 41.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

0

Autor:

maslinka

Sastojci

    • 10 pilecih pilećih krilaca
    • 500 g krompira
    • 1 kašicica zlatnog sirupa ili meda
    • 1 prepuna kašičica senfa
    • 1 kašicica seckanih iglica svežeg ruzmarina
    • sok od pola limuna
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 250 ml paradajz pirea
    • 1 ravna kašičica mlevene ljute paprike
    • 2 kašike smedeg šecera
    • malo soli