Toggle Navigation

 

Kaneloni sa tikvicama i ćuretinom

Kaneloni obično podrazumevaju pravougaoni komad paste koje se roluje nakon filovanja različitim punjenjima. Slažu se tako da spoj ostane okrenut na niže. Punjeni kaneloni se preliju najčešće bešamel sosom ili sosom od paradajza.

Plativoo
Priprema

Ćuretinu iseći na kockice i propržiti na delu maslinovog ulja, dodati beli luk, bosiljak i čeri paradajz isečen na polovine.

Tikvice iseći na šnite i kratko izgrilovati na ostatku ulja.

Na testo za lazanje staviti tikvice i ćuretinu sa čeri paradajzom urolovati kao kanelone, pa ih poređŠati ih u odgovarajuću dublju posudu.

Preliti pavlakom za kuvanje, posuti rendanim dimljenim sirom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C 20-ak minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Natrijum - 247 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 57 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 37 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 123.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 28.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 18.5 mg

Belančevine - 8.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g ćuretine
    • 1 čen belog luka
    • 150 g čeri paradajza
    • bosiljak
    • 150 g tikvica
    • so
    • biber
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 400 ml pavlake za kuvanje
    • testo za lazanje
    • 150 g dimljenog sira