Ćuretinu iseći na kockice i propržiti na delu maslinovog ulja, dodati beli luk, bosiljak i čeri paradajz isečen na polovine.
Tikvice iseći na šnite i kratko izgrilovati na ostatku ulja.
Na testo za lazanje staviti tikvice i ćuretinu sa čeri paradajzom urolovati kao kanelone, pa ih poređati ih u odgovarajuću dublju posudu.
Preliti pavlakom za kuvanje, posuti rendanim dimljenim sirom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C 20-ak minuta.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 247 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 123.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %
Vlakna - 0.5 g