Listove testa za lazanje skuvati i procediti. Na svaki list testa staviti list šunke, narendan trapist, poprskati vorčesterom, urolovati i poređati u činije. Na ulju propržiti naseckane šampinjone, dodati beli luk, zaliti belim vinom i sipati pavlaku. Kanelone preliti smesom od šampinjona, narendati trapist i peći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 190*C.
Iako je udeo ukupnih masnoća u granicama preporučenih vrednosti, udeo aterogenih, zasićenih masnoća je iznad preporučenih 10% za zdrave osobe i 7% za osobe sa hroničnim oboljenjima poput dijabetesa. Osobe koje žele da smanje udeo masnoća mogu da umesto trapista upotrebe neki od sireva sa manjim procentom mlečne masti.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 365 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 1.5 g