Toggle Navigation

 

Pileći štapići u kanelonima

Kaneloni su velike, šuplje cevi od testenine koje se mogu puniti, preliti umakom i zapeći u rerni. Kod pripreme umaka za kanelone pripazite da on bude u dovoljno tečnom stanju kako bi testenina bila što mekša i sočnija. Ako ih pravite od testa za lazanje, slažite ih tako da spoj ostane okrenut naniže.

Plativoo
Priprema

Testo za lazanje kratko obariti, oko 2 minute, u ključaloj vodi. Piletinu izlupati tučkom za meso i ispeći na zagrejanom ulju. Iseći meso na štapiće,  urolovati u testo i napraviti kanelone. Poređati kanelone u vatrostalnu posudu. Napraviti preliv od paradajz soka i biljne pavlake i preliti kanelone. Posuti rendanim trapistom i zapeći u zagrejanoj rerni 15-ak minuta na 200 *C. Servirati kanelone na tanjir i posuti seckanim peršunom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 495 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 80 mg

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 247.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g testa za lazanje
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 2 kašike ulja
    • so
    • biber
    • 300 ml soka od paradajza
    • 200 ml biljne pavlake
    • 100 g sira trapista