Rastopiti puter u tiganju, dodati brašno, kratko upržiti, naliti mlekom, začiniti i kuvati dok se sos ne zgusne.
Deo pripremljenog bešamel sosa sipati u vatrostalne posude, dodati jaje, slaninu i brokoli. Preliti ostatkom sosa i posuti narendanim trapistom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180*C, 10-ak minuta, dok ne porumeni.
Servirati uz crni hleb.
Jaje sadrži visokovredne belančevine, obilje mikrominerala i vitamina. Odličan je izvor fosfora, selena, u masti rastvorljivih vitamina A i D, kao i vitamina B12. Jaje takođe sadrži i gvožđe, cink, vitamin B6, kalcijum, magnezijum, kalijum, vitamina E. Međutim, zbog visokog sadržaja holesterola preporučuje se njihov ograničen unos.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 995 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 245 mg
Belančevine - 29 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 497.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 122.5 mg
Belančevine - 14.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 2.5 g