Vatrostalnu činiju premazati uljem i poređati slaninu. Luk iseći na kolutove i staviti preko slanine, zatim poređati natopljene komadiće soje, a odgore listiće podlivenog sira i peći u rerni. Za to vreme brokoli blanširati u kipućoj, prethodno posoljenoj vodi. Jelo servirati uz brokoli, dekorisati svežim paradajzom i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Uputstvo za pripremu sojinih komadića: 100 g sojinih komadića prokuvati 10 minuta u 700 ml slane, začinjene vode, te ocediti od viška tečnosti. Hidrirani komadići teže 300 g.
Brokoli se može poslužiti na najrazličitije načine – sirov, najčešće u salati ili prelivu za povrće, kuvan i serviran kao prilog ili osnovno jelo. Može se kuvati na pari, u posoljenoj vodi ili u mikrotalasnoj rerni. Sitno isečen ili pasiran dobar je kao dodatak mnogim jelima, posebno čorbama.
Porcija za odraslu osobu - 595 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 297.5 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 6 g