U tepsiju staviti na kriške isečen krompir i crni luk. Preko krompira staviti hobotnicu, začiniti i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Pred kraj preliti vinom i posuti iseckanim belim lukom i ruzmarinom. Vratiti u rernu da se zapeče još 10-ak minuta. Servirati hobotnicu i krompire na tanjir i poslužiti
Zamrznute hobotnice najlakše ćete odmrznuti tako što ćete ih staviti u duboku posudu, pokriti i ostaviti u frižideru da se odmrzavaju preko noći. Ako želite brže odmrzavanje, hobotnice, dok su još u vrećici, uronite u hladnu vodu oko sat vremena. Smrznutu hobotnicu možete čuvati u zamrzivaču u originalnom pakovanju do dva meseca.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 180 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 44 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 90 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 2 g