Lisnato testo rastanjiti oklagijom, iseći na trake i uviti preko kalupa. Peći u rerni 15-ak minuta na 200*C. Zagrejati ulje i puter, dodati brašno, malo upržiti, a zatim sipati mleko uz stalno mešanje žicom. Dodati sitno iseckan obareni spanać, začine, sitno isečen beli luk, jaje i dobro promešati. Pečenicu iseckati, pomešati sa trapistom i pavlakom. Tako pripremljenom masom puniti lisnato testo i servirati uz spanać.
Ovaj obrok obiluje namirnicama koje su veoma bogati izvori masnoća, što za krajnji rezultat ima veliku količinu ne samo ukupnih, već i zasićenih i transmasnih kiselina, koje dovode do povećanja štetnih LDL holesterola i ubrzavaju procese ateroskleroze. Zbog svega navedenog ovaj obrok, bez ikakvih modifikacija, mogu konzumirati zdrave, fizički aktivne osobe.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 645 kcal
Natrijum - 1165 mg
Masti - 36 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 105 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 322.5 kcal
Natrijum - 582.5 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 52.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 2 g