Odseći i iseckati krakove lignji, a zatim propržiti na delu ulja. Dodati iseckan beli luk i paradajz, preliti vinom i kuvati oko 5 minuta. U posudi usitniti krompir, dodati iseckani spanać i pripremljene krake. Promešati i smesom od krompira napuniti lignje. Na preostalom delu ulja ispeći punjene lignje. Servirati na tanjir uz prilog od barene šargarepe.
Prema najnovijoj piramidi ishrane lignje se nalaze u grupi sa ribom, mesom i jajima, odnosno u grupi koja se odlikuje velikim sadržajem belančevina. Pored toga što su bogate visokokvalitetnim belančevinama, lignje sadrže i značajne količine vitamina i minerala.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 466 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 42 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 155 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 233 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 3 g