Paprike preseći na pola po dužini, očistiti od semenki, staviti u vatrostalnu tepsiju i pobiberiti. Čeri paradajz iseckati i napuniti paprike. Dodati iseckan bosiljak, ruzmarin i beli luk. Inćune poređati preko napunjenih paprika i preliti maslinovim uljem. Napunjene paprike pokriti folijom i peći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C, a zatim skloniti foliju i još malo zapeći. Uz čeri paprike poslužiti i krišku kukuruznog hleba.
Inćuni pripadaju porodici sleđeva, zajedno sa srdelom, papalinama, haringama i nekim drugim ribama. Cela porodica nosi zajednički naziv „sitna plava riba“. Inćuni se najčešće konzervišu i kao usoljeni u konzervama ili staklenim teglama dospevaju na tržište.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Natrijum - 1120 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 212.5 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1 g