Na ulju kratko propržiti isečen crveni luk, dodati isečene bukovače, promešati, poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta. Začiniti, dodati brašno i dobro promešati. Servirati barenu testeninu u tanjir i preliti pripremljenim bukovačama. Večeru poslužiti uz sok od pomorandže
Odlično izbalansiran obrok, bez holesterola, sa niskim sadržajem natrijuma i idealnim odnosom masti, belančevina i ugljenih hidrata. Obrok ovakvih nutritivnih osobina pogodan je za ishranu svih članova porodice.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g