Brokoli kratko obariti u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Rastopiti puter u tiganju i sotirati mladi luk i šargarepu isečenu na štapiće. Dodati brokoli, isečen beli luk i paradajz isečen na kriške. Začiniti po ukusu, preliti jogurtom i kratko prokuvati. Servirati povrće na tanjir, posuti narendanim feta sirom i dekorisati peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 500 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 250 g