šareni biber usitniti. Isečen i oblikovan biftek posoliti i uvaljati u tucani šareni biber. Na zagrejanom maslinovom ulju ispeći biftek. Naliti konjakom i zapaliti (flambirati), a zatim dodati pavlaku i kratko prokuvati. U vodi skuvati bundevu, procediti, staviti u blender i izmiksati. Pred kraj miksanja dodati puter. Bifteke servirati na tanjir uz sos od bundeve i poslužiti uz crni hleb.
S nutritivne tačke gledišta bundeva je veoma vredna namirnica. Pored belančevina, ugljenih hidrata i masti, žućkasto ili narandžasto meso bundeve sadrži i beta karoten tj. provitamin A, vitamine B grupe - B1, B2, B3, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kao i minerale kalijum, fosfor, kalcijum, gvožde. Pored navedenog bundeva sadrži oligo i mikroelemente, pektine, celulozu i druga biljna vlakna.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 835 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 138 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 417.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g