Sitno iseći crni luk i kuvano jaje, staviti u blender i potom dodati sve preostale sastojke.
Usitniti i napraviti sos. Staviti tartar sos u sosijeru, ohladiti i poslužiti.
Tartar sos sa crnim lukom se odlicno slaze uz razna pečenja od mesa, kao i jela od ribe ili morskih plodova.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 763 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 75 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 381.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 37.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Vlakna - 0.5 g