Na rastopljenom puteru kratko propržiti brašno.
Naliti bujonom, začiniti, dodati kapar i sok od limuna. Kuvati na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.
Sipati sos u sosijeru i poslužiti.
Sos od kapra je dobra kombinacija sa jelima od morskih plodova i prilog od barenog krompira.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 773 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 386.5 mg
Vlakna - 1.5 g