Iseckan luk prodinstati na rastopljenom puteru. Dodati gustin i promešati.
Preliti vinom i bujonom, posoliti i pobiberiti. Kuvati dok se sos ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati pavlaku za kuvanje, sok od limuna i slatku pavlaku.
Lagano promešati i sipati u sosijeru.
Sos od vina poslužiti uz jela od junetine i divljači.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 623 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 311.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1.5 g