Na zagrejanom ulju kratko propržiti gambore, a zatim ih preliti konjakom i flambirati. Kad alkohol ispari dodati iseckan beli luk, preliti vinom i paradajz sokom i kuvati oko 5 minuta. Na kraju dodati barene njoke i na polovine isečen čeri paradajz. Promešati, posoliti, pobiberiti i posuti pešunovim listom. Servirati flambirane gambore sa njokama i poslužiti.
Meso rakova sadrži određenu količinu holesterola, te ga treba brižljivo kombinovati sa ostalim namirnicama u dnevnom jelovniku, kako bi ukupni dnevni unos holesterola za zdrave osobe bio ispod preporučenih 300 miligrama dnevno.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 1075 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 250 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 162.5 kcal
Natrijum - 537.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 2.5 g