Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti kozice i gambore, dodati grašak, preliti belim vinom i prodinstati par minuta. Dodati obaren pirinač, začiniti bosiljkom, posoliti, pobiberiti i preliti sokom od limuna. Salatu promešati i servirati na tanjir. Salatu sa rakovima poslužiti kao toplo predjelo.
Morski plodovi, uključujući i rakove, prema smernicama piramide pravilne ishrane se nalaze u grupi s mesom, ribom i jajima. Ova grupa namirnica je odličan izvor visokokvalitetnih belančevina, koje sadrže sve organizmu neophodne aminokiseline.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 228 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 285 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2 g